27 oct 2008

Protegim als ossos dels Pirineus. Signeu ara.

Si us plau, visiteu l'enquesta del dia 23 d'Octubre del diari AVUI i voteu a favor dels animals:

https://correo.hsjdbcn.es/owa/redir.aspx?C=2e6d70fc171b4e76bca73f91db43e71b&URL=http%3a%2f%2fwww.avui.cat%2fenquestes%2f

Arrel de les noticies, contradictòries i manipulades, que han estat publicades en els darrers dies pel suposat atac d'una ossa reintroduida a la Vall d'Aran, el sensacionalisme de la premsa, els interessos dels caçadors i les manipulacions polítiques están intentant crear un rebuig als ossos que habiten avui en dia als Pirineus per tal de capturar-los.

Dijous passat un caçador, que ja ha donat més de tres versions diferents dels fets, va ser ferit en un encontre amb una ossa. Molt segurament, i segons experts en fauna salvatge, el que va ocòrrer és que els gossos dels caçadors que hi havia al lloc dels fets van perseguir a la ossa fins on es trobàven els caçadors (mètode de caça de senglars), la ossa, en veure un caçador al seu camí, el devía apartar provocant-li lleus ferides, per continuar amb la seva fugida. Si us ós ataca a una persona intencionadament, els resultats son molt més greus dels que han resultat d'aquest suposat atac. Si una persona crida a un ós (com diu el caçador en una de les seves versions dels fets, que va passar abans del suposat atac) aquest en fuig. La ossa es troba identificada i localitzable en tot moment per un sistema satèl·lit raó per la que els caçadors podríen haver evitat la zona on habita aquest animal. Recordem que s'acusa a aquesta ossa d'un atac fa uns mesos que va resultar ser el cas de un home que quan va veure l'animal va fugir corrents i va caure.

Esperem que pogueu signar aquesta enquesta i ajudar a crear consciència de la preservació de la fauna salvatge vers els interessos de un petit col·lectiu de caçadors.

Salutacions,

No hay comentarios: